Veranderingen in 2023 omtrent tarieven en BTW

2 januari 2023

In 2023 is het een en ander veranderd ten opzichte van 2022 omtrent de nettarieven in Vlaanderen en de BTW in Nederland.

Vlaanderen

Voor Vlaanderen hebben wij in de Scan en Design Apps een extra optie toegevoegd die je in staat stelt een berekening met een digitale of klassieke meter te maken. Zo kan er met de juiste tarieven worden gerekend.  Voor meer informatie over de tarieven die er gebruikt worden, check je de Aannames van jouw campagnes of zie hier.

Nederland

Omtrent de veranderingen in Nederland, rekent Quickr per 1-1-2023 voor systemen <10kWp en een particuliere aansluiting met 0% BTW. Voor systemen die groter zijn dan 10kWp geldt nog steeds dat de BTW moet worden teruggevraagd via de KOR-regeling. Zie voor meer informatie: “Ik ben particulier, wat betekend dit voor mij”

Daarnaast is Quickr ook geupdated met de nieuwe energiebelastingtarieven (deze is van 9% naar 21% gegaan) en kun je nu voor kleinverbruik aansluitingen ook rekenen met de afbouw van de salderingsregeling volgens het wetsontwerp van Jetten (m.a.w. je kunt t/m 2031 aangeven met hoeveel procent er jaarlijks moeten worden afgebouwd). Zie voor meer informatie de Aannames van jouw campagnes.

Let op! Scans en designs gemaakt voor 01-01-2023 rekenen met de oude BTW percentages en -teruggave methode.

Terug naar Nieuws