In Quickr kun je je mail instellen. Dit vind je onder: Campagne > Applicaties > Algemeen

Vervolgens heb je een drietal opties:

1. Geen email verzenden

In dit geval ontvangt jouw klant geen e-mail nadat hij of zij een scan heeft gemaakt en offerte wil hebben. Wel ontvangt de klant het gedownloade bestand in de browser.

2. Ja, met een SMPT server

SMPT staat voor Simple Mail Transfer Protocol en stel je in staat om e-mails te kunnen verzenden.

Let op: dit alles verloopt via je eigen e-mailserver. Voordat deze optie daadwerkelijk geactiveerd is, dien je eerst de volgende velden in te vullen in Quickr:

E-mailadres

Dit is het e-mailadres dat je wenst te koppelen. Vanuit dit adres wordt de e-mail dus verstuurd.

Verzendnaam

Dit is de naam van de e-mail die zal worden verstuurd.

Gebruikersnaam

Deze dient hetzelfde te zijn als het e-mailadres dat je eerder hebt opgegeven.

Wachtwoord

Dit betreft het wachtwoord van het e-mailadres dat je eerder hebt opgegeven.

SMPT Host

Dit vind je door in Google in te typen ”Smpt host + [naam van jouw e-mailprovider]”

SMPT Poort

Dit vind je door in Google in te typen ”Smpt port + [naam van jouw e-mailprovider]”

SSL/TLS-verbinding

Dit is een beveiligde verbinding. Dit kun je aanzetten door simpelweg op het vinkje in Quickr te klikken.

Indien jouw provider niet in de lijst staat, typ je bij Google in: [naam van jouw provider] + smpt settings. Zo kun je eenvoudig en snel de SMPT Host- en SMPT Poort-gegevens vinden.

Overzicht van de  SMPT-instellingen van een aantal e-mailproviders

Hieronder tref je een lijst met de SMPT-instellingen voor een aantal verschillende providers:

Gmail

https://support.google.com/mail/answer/7126229?hl=en#zippy=%2Cstep-change-smtp-other-settings-in-your-email-client

Outlook

https://support.microsoft.com/en-us/office/pop-imap-and-smtp-settings-for-outlook-com-d088b986-291d-42b8-9564-9c414e2aa040

TransIP

https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/309-algemene-instellingen-voor-mijn-e-mailadres/

GMX Mail

https://support.gmx.com/pop-imap/imap/windowsmailapp.html

iCloud

https://support.apple.com/en-us/HT202304

Hostnet

https://helpdesk.hostnet.nl/hc/nl-nl/articles/360015067817-E-mailinstellingen

3. Ja, met een SendGrid API

Het verschil tussen optie 2 en optie 3 is hoofdzakelijk dat de mails niet via een eigen maar via een externe mailserver worden verzonden. Daarnaast hoef je bij optie 3 géén wachtwoord van het opgegeven e-mailadres in te vullen. Met de SendGrid API worden de mails via server van Twilio verzonden. Indien je voor deze optie kiest, hoef je in Quickr alleen het e-mailadres en de verzendnaam in te vullen (beide termen staan bij optie 2 uitgelegd).

Let op: Om optie 3 in te stellen, dien je aan de DNS van jouw domeinnaam 3 records toevoegen. Wat je hiermee feitelijk bewerkstelligt, is dat je Twilio toestemming verleent om mails met jouw domein vanuit hun server te versturen. Ondanks dat dit voor vele klanten een oplossing biedt, heeft Optie 2 altijd de voorkeur boven Optie 3. De reden hierachter is dat mails verzonden met de eigen mailserver minder vaak in de SPAM folder terechtkomen.

Profielinstellingen

Verder is het belangrijk dat je controleert, welk e-mailadres is ingevoerd bij het profiel dat je gebruikt (dit vind je onder: Accounts  > Profielen > E-mailadres). Op het e-mailadres dat je namelijk onder Profielen invult, ontvangt je de leads. Idealiter is dit ook het e-mailadres waarmee je communiceert met jouw klanten. Het e-mailadres dat je onder Configuraties invult, verstuurt de e-mail naar jouw klant.